עלי גפן עם אורז וטלה
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
למילוי
-
- 200 גרם בשר טלה טחון (עדיף פאלדה)
- 1 בצל קצוץ דק מאוד
- 1 כוס אורז עגול מושרה במים כשעה, שטוף ומיובש
- 1 כפית נענע יבשה
- 1 צנצנת עלי גפן משומרים
- כפית בהרט
- 1 כפית מלח
נוזלי הבישול
-
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלח
- 1 כוס מים
אופן ההכנה:
- 1.מסננים את עלי הגפן, משרים במים חצי שעה ושוטפים היטב.
- 2.מחממים מחבת ומוסיפים את בשר הטלה הטחון והבצל. מטגנים כ-6 דקות עד לריכוך הבצל.
- 3.מוסיפים את שאר הרכיבים יחד עם מים לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-4 דקות.
- 4.מצננים את התערובת ומתחילים במלאכת הגלגול: מסדרים את עלי הגפן כשהחלק המחוספס כלפי מעלה. מניחים כף מהמלית במרכזן ומגלגלים.
- 5.בתחתית סיר רחב (סוטאז') מסדרים פרוסות תפו"א או עגבניות, בוזקים מעט מלח ומעל מסדרים את עלי הגפן המגולגלים כך שצידם הפתוח כלפי מטה.
- 6.מערבבים את נוזלי הבישול ויוצקים מעל.
- 7.מביאים לרתיחה עדינה, מניחים מעל צלחת (משקולת) ומכסה, ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
- 8.מצננים ומגישים.