פילה דג מקורמל מ-3 מרכיבים מוגש בפוקי בול
מתכון של רון יוחננוב
ramile
20 דק | בנוני | פרווה
רשימת מצרכים:
לאורז:
כוס אורז עגול
כוס מים
כף חומץ אורז
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
להכנת הרוטב:
2 פילה דג סלמון
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
3 כפות סויה
ירקות להגשה:
מלפפונים
אדממה
חטיף אצות
שומשום
אבוקדו
רוטב סרירצה
נבטוטים
סומסום שחור
אופן ההכנה:
- 1.מכניסים את האורז לסיר עם המים, מכסים ומבשלים עד סף רתיחה.
- 2.מנמיכים את הלהבה לחלשה ומבשלים את האורז 20 דקות או עד ריכוך.
- 3.במקביל לבישול האורז. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך.
- 4.מצננים את האורז היטב.
- 5.
אופן הכנת הדג:
- 1.מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הרוטב, מברישים את הדג אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות כ-20 דקות או עד הזהבה.
אופן ההגשה:
- 1.מסדרים בצלחת את האורז, מוסיפים את המלפפונים והאדממה
- 2.מניחים בצד אבוקדו פרוס ומעל הכל את נתח הסלמון האפוי
- 3.מעטרים עם שברי חטיף אדממה, סומסום.
- 4.מתבלים עם רוטב סרירצה חריף ומגישים.