פילה לברק בשומר ופול
ramile
40 דק | פרווה | בינוני
רשימת מצרכים
-
לתבשיל שומר ופול ירוק:
- 4-5 כפותשמן זית
- 1 כףשום כתוש
- 2 יחידותשומר – פרוסות גס
- 1-2 כפותממרח לימון כבוש
- ½ כפיתכורכום
- 4 כפותסילאן
- 1 צרורפטרוזיליה קצוץ דק
- 1 צרורכוסברה קצוץ דק
- 500 גרםפול ירוק קפוא
- מלח
- פלפל שחור גרוס
-
לדגים:
- 6 יחידותפילה לברק
- לימון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
-
להגשה:
- גרדת לימון
איך מכינים
- 1.יוצקים שמן זית לסיר רחב ושטוח ומטגנים קלות את השום, כדקה.
- 2.מוסיפים את השומר, מטגנים קלות ויוצקים מים עד לגובה השומר.
- 3.מוסיפים את שאר המרכיבים - לימון כבוש, סילאן, כורכום, עשבי התיבול והפול. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים 7-8 דקות.
- 4.בינתיים חוצים כל פילה דג לחצי. סוחטים את הלימון מעל הדגים ומתבלים אותם במלח ופלפל.
- 5.מוסיפים את הדגים לסיר עם העור כלפי מעלה, מכסים ומבשלים 15 דקות. לפני ההגשה מגרדים מעל קליפת לימון.