חלה לשבת בשחור לבן
השף מיקי שמו מכין לנו חלה לשבת בשחור לבן !
ramile
40 דקות | בינוני | חלבי
רשימת חומרים לבצק הרגיל:
- 500 גר’ קמח חלה
- 240 מ”ל (1 כוס) מים קרים
- 50 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות (אפשר גם מחמאה)
- 50 גר’ סוכר
- 25 גר’ שמרים
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית מלח
רשימת חומרים לבצק שחור:
- 2 כפות אבקת קקאו
- 480 גר’ קמח לחם
- 240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
- 50 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות (אפשר גם מחמאה)
- 1 כפית מלח
- 25 גר’ שמרים
- 50 גר’ סוכר
לציפוי:
- 1 ביצה טרופה
הכנת הבצק
- 1.מניחים בקערת המיקסר את השמרים יחד עם הסוכר ומערבבים בעזרת כף עד שהם ימסו, מחברים את הוו גיטרה, מוסיפים לקערה את הקמח והביצה ולשים למשך כ-2 דק' במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
- 2.חוזרים על הפעולות שבשלב 1, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך כדי ערבול עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש למשך כ-5 דק' נוספות, מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב- 50%.
- 3.מעצבים את החלות ואופים : מחלקים את הבצק הרגיל על גבי משטח עבודה מעט מקומח ל-4 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 25 ס"מ, חוזרים על פעולה זאת עם בצק השוקולד, קולים צמה אחת מכל 4 גלילים ( 2 מבצק רגיל ו- 2 מבצק שוקולד). מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה ומכסים במגבת לחה וממתינים כשעה. מחממים תנור לחום 170°, מברישים את החלות בביצה ואופים למשך כ-35 דק' עד להזהבה עמוקה.