טארט שקדים ופירות
ramile
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
- 2 חלבונים ( מידה M)
- 60 גר’ סוכר
- 70 גר’ אבקת סוכר פחות כף
- 50 גר’ אבקת שקדים ללא קליפה
- 1 כפית קמח תפוח אדמה
- קורט מלח
- 140 מ”ל חלב
- 150 מ”ל שמנת מתוקה
- 50 גר’ אינסנט פודינג וניל
- פירות : 2 אגסים, 2 תפוחים, 1 אננס,1 אפרסמון – חתוכים
- לקישוט: אבקת סוכר
בסיס הטארט
- 1.מחממים תנור ל- 160°. מקציפים את החלבונים, סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב
- 2.ממליץ להקציף בתחילה את החלבונים עם כף סוכר עד שמתקבל קצף בהיר ורק אז להוסיף את יתרת הסוכר והמלח בהדרגה.
- 3.מערבבים בקערה עם מטרפה ידנית את קמח תפוחי האדמה, אבקת הסוכר ואבקת השקדים (או מערבבים אותם במעבד מזון, או מסננים אותם – כדי שלא יפילו את הנפח של קצף החלבונים) ומקפלים אותם עם מרית לתערובת אחידה.
- 4.מכניסים לשקית זילוף ומזלפים היישר לתבנית.
- 5.אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה ועד שהקליפה שלו קשה, מצננים.
מכינים את הקרם:
- 1.מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
מרכיבים את הטארט :
- 1.מניחים את קרם הווניל במרכז ומשטחים אותו כמעט עד לשוליים (2 ס"מ פחות), מסדרים את הפירות, מעטרים באבקת סוכר ומגישים, בתיאבון.