מאפינס זוקיני, פטה ועגבניות מיובשות
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
- 3 זוקיני מגוררים על פומפייה + 1 כפית מלח
- כוס עגבניות מיובשות
- 2 ביצים
- 1 כוס ( 240 מ”ל ) חלב/חלב סויה
- 1/2 כוס ( 100 מ”ל ) שמן זית
- 1 כף דבש
- 5 כוסות (210 גרם) קמח ללא גלוטן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- שקית ( 10 גרם ) אבקת אפייה
- חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
- 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
- חצי כוס גרעיני חמניה
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל190 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
- 2.מערבבים את הזוקיני המגורר עם כפית מלח ומניחים במסננת להגיר נוזלים.
- 3.משרים את העגבניות המיובשות כ-10 דקות במים רותחים. מסננים וקוצצים.
- 4.מערבבים בקערה את הביצים, החלב, שמן הזית והדבש.
- 5.בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמחים, המלח, הפלפל ואבקת האפייה.
- 6.סוחטים את הזוקיני מנוזלים, מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים היטב.
- 7.שופכים את התערובת הנוזלית לתערובת "היבשים" ביחד עם העגבניות המיובשות והבזיליקום, ומערבבים רק עד לאיחוד.
- 8.מעבירים את התערובת לתבנית המאפינס וממלאים עד ל1/4 מהגובה, מפזרים קוביות גבינת פטה וממלאים עד ל3/4 הגובה.
- 9.מפזרים בכל תבנית גרעיני חמניה ואופים 20-25 דקות עד שקיסם שננעץ במאפינס יוצא עם פירורים לחים.
- 10.* חשוב להוציא את המאפינס סמוך להוצאתם מהתנור כדי שלא ימשיכו להאפות מחום התבנית