מאפינס תירס | קרן אביאל
ramile
20 דק | חלבי | קל
רשימת מצרכים:
- גביע יוגורט יווני (לא פחות מ 3%)
- 3 ביצים
- גביע קוטג’ 5%
- 3 כפות בולגרית מלוחה מפוררת
- 2 כוסות (חד פעמי) גרעיני תירס
- כוס קמח כוסמין מלא (אפשר להמיר בקמח רגיל)
- כפית אבקת אפיה
שימו לב שהבולגרית מוסיפה מליחות ולכן אין צורך להוסיף עוד מלח.
ניתן להוסיף תבלינים שאוהבים לפי טעם.
אופן הכנה:
- 1.אין יותר פשוט מזה – מערבבים הכל יחד! זהו!
- 2.שופכים מהבלילה שנוצרה אל תוך התבניות (2/3 תבנית – כי המאפינס תופחים ועולים מעט)
- 3.הכניסו לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- 4.ל 25-30 דקות, תלוי בתנור.
- 5.המאפינס צריכים להיות תפוחים וזהובים!
טיפים להצלחת המתכון • במידה ואתם מכינים יחד עם הילדים, העבירו את הבלילה לקנקן שיהיה קל לשפוך ממנו אל תוך התבניות. • ניתן לשמן קלות את התבניות. • הוציאו את המאפינס מהתבניות רק לאחר שהם התקררו מעט ובתיאבון!! ניתן לשמור בהקפאה ולהפשיר לפני אכילה בטמפרטורת החדר. (אין להקפיא שנית). לשדרוג המנה: ניתן להוסיף לתערובת המאפינס עשבי תיבול, טבעות זיתים, עגבניות מיובשות, גבינה צהובה מגורדת, בצל מקורמל או כל דבר אחר שאוהבים!