מאק אנד ציז
ramile
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
לבשמל:
2.5 כוסות חלב
100 גרם חמאה
קורט אגוז מוסקט
1/2 כוס קמח
למנה:
1 חבילת פסטה צדפות \ מקרוני
3 ביצים
200 גרם מוצרלה מגוררת
200 גרם צ’דר צהובה מגוררת
100 גרם פרמזן מגורר
1/2 כף מלח
1כפית פלפל שחור גרוס
לציפוי :
5 כפות פירורי לחם זהובים
5 כפות שמו זית
100 גרם צ’דר מגורר
1 כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
- 1.משמנים בשמן זית תבנית מלבנית, או עגולה בקוטר של 26.
- 2.ממיסים את החמאה ומבשלים את כל מרכיבי הבשמל תוך כדי בחישה במטרפה עד שהוא מסמיך ומסירים מהאש
- 3.מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המאפה עם הבשמל והגבינות חוץ מהציפוי ומעבירים לתבנית, משטחים מעט.
- 4.בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי הציפוי ומפזרים מעל
- 5.אופים בחום של 180 מעלות לכ-35 דקות, או עד השחמה.