מעטפת בוריק ב 10 דקות | אושר ואודי
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
לבוריק
- 6 כפיות שמן זית
- 1 כף חמאה
- 6 עלי סיגר
- 6 ביצים בגודל M
- 250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% – חתוכה לקוביות
- 2-3 גבעולי בצל ירוק – קצוצים דק
- מלח ופלפל
הגשה
- 2 מלפפונים
- 3 עגבניות
- ראש חסה ערבית
- 1 כוס עלי כוסברה
- מיץ מ-1 לימון
- 3 כפות שמן זית בכבישה קרה
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- 1.מחממים מחבת בעלת ציפוי נון-סטיק (קוטר 20-24 ס"מ) , מניחים כפית שמן זית, מעט חמאה ומעל את עלה הסיגר הראשון. מטגנים במשך כדקה עד שהבצק מזהיב מעט.
- 2.יוצרים "קן" על ידי סידור 4-5 קוביות גבינה בולגרית ובצל ירוק במעגל במרכז העלה ושוברים במרכזו ביצה.
- 3.מתבלים את הביצה בפלפל שחור ומעט מלח וממשיכים לטגן כ-20 שניות.
- 4.מקפלים את צידי עלי הסיגר כלפי פנים כמו מעטפה והופכים את המעטה לצידה השני (ניתן להוסיף מעט שמן זית אם צריך).
- 5.ממשיכים לטגן על חום בינוני עד שהחלק התחתון מזהיב וחלבון הביצה מתייצב (1-2 דקות)
- 6.מעבירים לצלחת הגשה וממשיכים להכין בוריק נוספים באופן דומה.
להגשה:
- 1.קוצצים את הירקות והעלים, מערבבים ומגישים סלט קטן לצד כל בוריק.