ניוקי דלעת ערמונים ושקדים ברוטב אפונה ונענע
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
לניוקי
- 2-3 יח’ דלעת ערמונים בינוניות ( סה”כ כוס וחצי- 300 גרם- דלעת מעוכה לאחר צלייה )
- 1 כוס (140 גרם) קמח ללא גלוטן
- כף ממרח שקדים ( לא חובה )
- כפית מלח
- חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרישה קצוצה
- 2 שיני שום פרוסות
- 3 כפות מים
- כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה מופשרת
- 2 כוסות מים
- כפית מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס + כפית סוכר
- חצי כוס עלי נענע
- כף קליפת לימון מגוררת ( לא חובה )
להגשה
- חצי כוס שקדים פרוסים קלויים
- עלי נענע
- יוגורט
אופן ההכנה:
- 1.לניוקי: מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מכניסים את הדלעות בשלמותן וצולים כ-45 דקות עד שהן רכות (בודקים באמצעות מזלג).
- 3.חוצים את הדלעות, מנקים מגרעינים ומרוקנים את "הבשר" באמצעות כף לקערה.
- 4.מועכים את "בשר" הדלעת ומוסיפים את שאר החומרים. לשים מעט ליצירת בצק רך ודביק.
- 5.מחלקים את הבצק ל4-5 חלקים ומקמחים משטח עבודה.
- 6.לוקחים כדור אחד, מקמחים את הידיים, ויוצרים גליל בעובי של כ-2 ס"מ. חותכים כל גליל לניוקי באורך כ-2 ס"מ. מקמחים את המשטח והידיים לפי הצורך.*
לרוטב
- 1.מטגנים את הכרישה והשום בשמן הזית 2-3 דקות, מוסיפים את 3 כפות מים ומבשלים עד שמתאדים.
- 2.מוסיפים את האפונה, המים, המלח, הפלפל והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הנענע וקליפת הלימון וטוחנים באמצעות בלנדר מוט.
הרכבת המנה:
- 1.מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הניוקי במחזורים במשך כ-2 דקות עד שהם צפים. מוציאים את הניוקי למגש באמצעות כף מחוררת, ומערבבים עם שמן זית למניעת הידבקות.
- 2.מעבירים את הניוקי לצלחות הגשה, יוצקים רוטב אפונה מלמעלה ומפזרים שקדים, נענע וכף יוגורט לכל סועד.
- 3.בשלב הזה אפשר להכניס את הניוקי לקופסא מרופדת בנייר אפייה ולשמור בפריזר