שקשוקת סלקים וגבינה בולגרית
אושר אידלמן & אודי ברקן
25 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
לרוטב
- 3-4 סלקים מבושלים (ניתן לקנות מוכן בוואקום) חתוכים לפלחים או סלקים טריים מגוררים
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות מים
- 5 שיני שום פרוסות
- 3 כפות עלי טימין טרי
- 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ יין לבן או חומץ בלסמי
- 1 כף דבש
- קליפה מגוררת מ2 ליים או 1 לימון
- 250 מ”ל שמנת מתוקה לבישול 10% שומן (אפשר להחליף בקרם קוקוס או סויה)
- כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
לסיום השקשוקה
- 6 חלמונים או 6 ביצים
- 100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
- חצי כוס שקדים קצוצים (אפשר להחליף בפקאנים או אגוזי מלך)
- חופן עלי כוסברה/פטרוזיליה
אפשרות א'
- 1.סלקים מבושלים - מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו. מערבבים את הסלקים עם 2 כפות שמן זית ומכניסים לתנור לכ-רבע שעה.
אפשרות ב'
- 1.סלקים טריים – מערבבים את הסלקים המגוררים עם 3 כפות מים בקערה עמידה למיקרוגל. מכניסים למיקרוגל ל10 דקות עד שהסלקים מתרככים.
- 2.
מתחילים
- 1.בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית ביחד עם השום והטימין. מטגנים 2-3 דקות על חום נמוך.
- 2.מוסיפים את החומץ ומבשלים עוד דקה.
- 3.מעלים לחום בינוני-גבוה ומוסיפים את הסלקים הצלויים/מבושלים ומוסיפים את קליפת הליים והשמנת.
- 4.מביאים לרתיחה, מנמיכים לעוצמה בינונית ושוברים פנימה את החלמונים/הביצים.
- 5.מפזרים גבינה.
- 6.אם משתמשים בחלמונים בלבד מבשלים כ-2 דקות.
- 7.אם משתמשים בביצים שלמות מבשלים כ-6 דקות עד שהחלבון מתגבש אבל החלמון נשאר נוזלי.
- 8.מפזרים שקדים/אגוזים ופטרוזיליה/כוסברה ומגישים.