סמבוסק טונה וזיתים
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
לבצק
- 2/3 כוס קמח
- חצי כפית מלח
- 5 כפות שמן זית
- 1/4 כוס (60 מ”ל) מים רותחים
- 1 כף גדושה יוגורט
למילוי
- 1 פחית טונה במים מסוננת
- 4 כפות שמן זית
- 10 יח’ זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
- צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כפית אריסה חריפה
- חצי כפית מלח
להגשה
- 1/3 כוס טחינה מלאה
- רבע כפית מלח
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
- פטרוזיליה קצוצה
- מים קרים
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב טורבו.
לבצק:
- 1.מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים שמן זית ומערבבים מעט.
- 2.מוסיפים מים רותחים ויוגורט ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת בצק. מצננים מעט.
- 3.מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1/4 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
למילוי:
- 1.מערבבים את כל חומרי המילוי
ממלאים:
- 1.מניחים 1 כפית מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מרטיבים מעט את השוליים במים, מקפלים לחצי ומהדקים את השוליים עם מזלג.
- 2.אופים בתנור 10-15 דקות.
- 3.בינתיים מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים ומוסיפים מים עד להגעה למרקם הרצוי.
- 4.מגישים את הסמבוסק לצד הטחינה.