קמטוטי פילו במילוי דלעת וגבינות | אודי ואושר
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
למילוי:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 300 גרם דלעת מגוררת
- כפית בהרט
- כפית דבש
- 1 כפית מלח + 1 כפית צ’ילי יבש חריף
- 100 גרם יוגורט עשיר בחלבון
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת
- 50 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
- 1 צרור בצל ירוק קצוץ
- כוס פטרוזיליה קצוצה
לבצק:
- 1 חבילה עלי פילו מופשרים ל12 שעות במקרר
- שמן זית להברשה
- שומשום/קצח
להגשה:
- יוגורט
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
- 2.מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות.
- 3.מוסיפים את הדלעת, הבהרט, הדבש, המלח והצ'ילי וממשיכים בטיגון 2-3 דקות. מכבים את הכיריים.
- 4.מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את יתר חומרי המילוי. מערבבים היטב.
- 5.פורסים דף פילו אחד על משטח עבודה ומורחים בשמן זית באמצעות מברשת. את יתר הדפים מכסים במגבת.
- 6.מקרבים שתי צלעות נגדיות של הבצק עם האצבעות (נוצרת צורה של פפיון), מקרבים את שתי הצלעות הנותרות באותו האופן (נוצרת צורה של שבשבת) ומקפלים את השבשבת הקרובה על גבי הרחוקה.
- 7.מניחים כף נדיבה של המילוי במרכז ומקפלים על גבי המילוי את שלושת השבשבות. הופכים לצידה השני ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
- 8.מורחים את המאפים בשמן זית מפזרים את השומשום/קצח ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפים שחומים ופריכים.