קמטוטי פילו במילוי דלעת וגבינות | אודי ואושר

אושר אידלמן & ואודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:

למילוי:

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 300 גרם דלעת מגוררת
  • כפית בהרט
  • כפית דבש
  • 1 כפית מלח + 1 כפית צ’ילי יבש חריף
  • 100 גרם יוגורט עשיר בחלבון
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 50 גרם גבינת קצ’קבל מגוררת
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • כוס פטרוזיליה קצוצה

 

לבצק:

 

  • 1 חבילה עלי פילו מופשרים ל12 שעות במקרר
  • שמן זית להברשה
  • שומשום/קצח

 

להגשה:

  • יוגורט
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
  • 2.מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות.
  • 3.מוסיפים את הדלעת, הבהרט, הדבש, המלח והצ'ילי וממשיכים בטיגון 2-3 דקות. מכבים את הכיריים.
  • 4.מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את יתר חומרי המילוי. מערבבים היטב.
  • 5.פורסים דף פילו אחד על משטח עבודה ומורחים בשמן זית באמצעות מברשת. את יתר הדפים מכסים במגבת.
  • 6.מקרבים שתי צלעות נגדיות של הבצק עם האצבעות (נוצרת צורה של פפיון), מקרבים את שתי הצלעות הנותרות באותו האופן (נוצרת צורה של שבשבת) ומקפלים את השבשבת הקרובה על גבי הרחוקה.
  • 7.מניחים כף נדיבה של המילוי במרכז ומקפלים על גבי המילוי את שלושת השבשבות. הופכים לצידה השני ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
  • 8.מורחים את המאפים בשמן זית מפזרים את השומשום/קצח ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפים שחומים ופריכים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל