ריזוטו זעפרן וירקות שורש
ריזוטו מפנק עם פטריות!
ramile
40 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
-
- 3 כפות שמן זית
- 1בצל בינוני
- 3 גבעולי עלי סלרי
- 1 קופסה פטריות שמפיניון
- 1 פלפל צ’ילי אדוםקטן
- 1/2 כוסיין לבן יבש
- 1 שקית אורז ריזוטו
- 5 כוסות מים
- 1מיכל שמנת מתוקה 38%
- 30 גרם חמאה
- 1כפית מלח דק
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1כף גדושה אבקת מרק בצל
אופן הכנה:
- 1.קוצצים דק את הבצל, הפטריות ועלי הסלרי.
- 2.מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
- 3.מוסיפים את הפטריות ועלי הסלרי ומטגנים 2 דקות.
- 4.קוצצים דק את הצ’ילי החריף ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה.
- 5.מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזל התאדה כמעט לחלוטין.
- 6.מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
- 7.מתחילים להוסיף את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כוס מים אחת ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. ממשיכים כך עם יתר כוסות המים תוך ערבוב מתמיד, עד שהאורז מוכן.
- 8.מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות.
- 9.מוסיפים את החמאה, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק בצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 10.מגישים חם