ריזוטו זעפרן וירקות שורש

ריזוטו מפנק עם פטריות!

ramile
40 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
    • 3 כפות שמן זית
    • 1בצל בינוני
    • 3 גבעולי עלי סלרי
    • 1 קופסה פטריות שמפיניון
    • 1 פלפל צ’ילי אדוםקטן
    • 1/2 כוסיין לבן יבש
    • 1 שקית אורז ריזוטו
    • 5 כוסות מים
    • 1מיכל שמנת מתוקה 38%
    • 30 גרם חמאה
    • 1כפית מלח דק
    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1כף גדושה אבקת מרק בצל
אופן הכנה:
  • 1.קוצצים דק את הבצל, הפטריות ועלי הסלרי.
  • 2.מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  • 3.מוסיפים את הפטריות ועלי הסלרי ומטגנים 2 דקות.
  • 4.קוצצים דק את הצ’ילי החריף ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה.
  • 5.מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שהנוזל התאדה כמעט לחלוטין.
  • 6.מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב כדקה.
  • 7.מתחילים להוסיף את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כוס מים אחת ומערבבים עד שהמים נספגים באורז. ממשיכים כך עם יתר כוסות המים תוך ערבוב מתמיד, עד שהאורז מוכן.
  • 8.מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות.
  • 9.מוסיפים את החמאה, המלח, הפלפל השחור ואבקת מרק בצל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 10.מגישים חם
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל