אוזני המן בריאות עם פטנט גאוני | פאולה רוזנברג
אוזני המן לפי המתכון שלי, שמעבר לזה שהוא טעים בטירוף ומכיל מרכיבים בריאים - הוא מכיל טריק גאוני שמקצר את זמן ההכנה ב-80%
פאולה רוזנברג
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
לבצק:
- 200 גרם חמאה או שמן קוקוס
- 280 גרם קמח כוסמין מלא
- קורט של מלח ים טחון דק
- כפית שטוחה של אבקת אפייה
- 150 גרם סוכר חום
- ¼ כפית אבקת קינמון (למי שאוהב/ת)
- 2 כפות חלב סויה לא ממותק
- אם רוצים בצק שוקולד: להוסיף שתי כפות אבקת קקאו
למלית:
- 14 תמרים מסוג מג’הול
- 3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- 1.לעבד במעבד מזון את החמאה עם הקמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה בפולסים קצרים, עד שנוצרת תערובת פירורית.
- 2.להוסיף את חלב הסויה, קינמון/קקאו ולהפעיל שוב את מעבד המזון לחצי דקה. להוציא את הבצק וללוש אותו לכדור, לא ליותר מדי זמן!
- 3.לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים - שלוש.
- 4.בינתיים לגלען את התמרים ולעבד אותם עם אבקת הקקאו עד לממרח. להוציא ממעבד המזון וליצור "נקניק".
- 5.כשהבצק מתקרר, להוציא ולרדד לעובי 1 ס"מ.
- 6.ברגע שיש לנו בצק מרודד ונקניק תמרים וקקאו - מגיע הפטנט הגאוני! את הנקניק עוטפים בגלגול בתוך הבצק, ואז מעצבים בצורה של משולש. מהמשולש חותכים חתיכות לא עבות מאד ומכניסים לאפייה בחום של 180