דובשניות
פאולה רוזנברג
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
מה צריך?
- חצי כוס קמח שיפון מלא
- חצי כוס קמח חיטה מלא
- 1/4 כוס קמח טפיוקה
- חצי כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1/4 כוס גרעיני דלעת קלופים טבעיים
- 1/4 כוס גרעיני חמניה קלופים טבעיים
- חצי כוס שמן זית
- 4 כפות דבש
לקישוט
- 4 כפות תערובת גרעיני שומשום, חמניה ודלעת
מה עושים?
- 1.טוחנים בלהב הפלדה במעבד המזון את הגרעינים בפולסים ומוסיפים את הקמחים, עם אבקת האפיה ומלח.
- 2.מערבלים את השמן עם הדבש לתערובת אחידה. מוזגים לתוך תערובת הקמחים והגרעינים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
- 3.את הבצק מקררים לפחות שעתיים במקרר עטוף בניילון נצמד.
- 4.מוציאים את הבצק ומגלגלים לצורת נקניק. חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- 5.מסדרים בתבנית של התנור על נייר אפייה משומנת. זורים גרעינים מעל ואופים רבע שעה בחום של 180 מעלות.