עדשים שחורות מוקפצות | פאולה רוזנברג
פאולה רוזנברג
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
שקית תחתיות ארטישוק קפואים
צנצנת עגבניות מרוסקות
300 גרם קינואה שטופה ומסוננת
200 גרם עדשים שחורות מושרות ללילה ושטופות
1 בצל חתוך לקוביות
כף אורגנו מיובש
2 כפיות שום גבישי
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
רבע כפית אבקת צ’ילי חריף
2 כפות שמן זית
4 כפות טחינה גולמית
3 כפיות מלח ים
חצי לימון סחוט
מה עושים?
- 1.מבשלים את הקינואה השטופה כמו שמבשלים פסטה, ב3 ליטרים של מים רותחים כעשרים דקות ומסננים.
- 2.מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים כעשרים דקות ומסננים.
- 3.במחבת מאדים את קוביות הבצל עם העדשים, השעועית הצהובה, תחתיות הארטישוק והאורגנו.
- 4.אין צורך להפשיר מראש את השעועית והתחתיות, הן יופשרו תוך כדי הבישול.
- 5.לאחר 5 דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את השום הגבישי ואת שאר התבלינים ומקפיצים עוד 5 דקות.
- 6.מסדרים בצלחת הגשה 5 כפות של קינואה מבושלת, מייצרים גומחה באמצע ומניחים 6 כפות מתבשיל העדשים.
- 7.אופציה:מזלפים מעל טחינה גולמית ושופכים כף של מיץ לימון.
- 8.מגישים ונהנים. בתיאבון!