הפרשת חלה | יפית אטיאס ושר פיטנס

ramile

הפרשת חלה

מצרכים-
2 קילו קמח כוסמין שר פיטנס
4 כפות שמרים יבשים
1 כוס שמן
-.5- כוסות מים פושרים
½ כוס סוכר
1 כף מלח
להברשה:
1 ביצה טרופה
שומשום

ההכנה-

א. מניחים בקערת לישה קמח שמרים סוכר, ביצים מים ושמן ובסיום את המלח
ב. לשים כשבע דקות ומתפיחים בקערה עטופה בניילון כשעה.
ג. לאחר שעה מחלקים את הבצק ומכינים לחמניות או חלות, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
ד. מניחים להתפחה שנייה של 25 דקות על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

סדר הפרשת חלה
א. עיסה שיש בה קמח בשיעור מ-1.667 קילוגרם (כל אחת כמנהגה) ונילושה גם עם מים צריך להפריש ממנו חלה עם ברכה (פחות מהשיעור הנ”ל, יש להפריש ללא ברכה).

 

ב. אימתי מפרישים את החלה? משנערבב הקמח במים, וטוב להמתין מלהפריש חלה עד גמר לישת העיסה, ואם שכח להפריש מהבצק, יפרישו מהלחם לאחר האפייה.

תחילה יש לכסות את הבצק ואז תברך ואח”כ תיטול חתיכה כל שהיא מהבצק לשם חלה.

 

ג. לאחר הפרשת החלה, הבצק שהופרש לשם חלה אסור באכילה בזמן הזה אפילו לכוהנים, וצריך לאבדו מן העולם בצורה מכובדת, שלא יבשל ויאכלוה.
את החלה יש לעטוף ב- 2 שקיות לפח או לשרוף עם נייר כסף על הגז אך לא בתנור.

בתאבון ושבת שלום 🙂

הרשמה לניוזלטר

הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל