זוקיני ממולא בלאבנה ברוטב עגבניות | אודי ואושר

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:

לרוטב העגבניות

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • רבע כוס עלי בזיליקום
  • חצי פלפל צ’ילי אדום חריף פרוס
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 800 מ”ל (1 בקבוק) פאסאטה (רוטב חלק העשוי מ100% עגבניות מבושלות)
  • 1 כף סוכר + 2 כפיות מלח
  • חצי כוס מים
  • חופן עלי בזיליקום טרי

למילוי

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם לאבנה
  • רבע כוס עירית קצוצה
  • כוס תרד טרי קצוץ
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס

 

להרכבה

 

  • 4 זוקיני פרוסים דק באמצעות קולפן
  • 75 גרם (3/4 כוס) גבינת מוצרלה מגוררת
  • 2 כפות גבינת פרמז’ן מגוררת
  • מעט שמן זית
לרוטב העגבניות:
  • 1.מעבירים לסיר את שמן הזית, השום, האורגנו והצ'ילי. מדליקים את האש ומטגנים 2-3 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 5-6 דקות.
  • 2.מוסיפים את יתר הרכיבים למעט הבזיליקום, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה. מכבים את האש, מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים עם בלנדר מוט (או בלנדר רגיל) לרוטב חלק.
למילוי:
  • 1.מערבבים את כל חומרי המילוי ומתקנים תיבול.
  • 2.מחממים תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו
  • 3.ומרכיבים: מניחים 2 פרוסות זוקיני ומעליהן בניצב מניחים עוד 2 פרוסות זוקיני.
  • 4.מניחים כף מהמילוי באמצע וסוגרים לצורת רביולי
  • 5.ממלאים תבנית תנור מתאימה ברוטב העגבניות בגובה של 2 ס"מ ומניחים את הרביולי המוכנים, כשאר הצד הפתוח מופנה כלפי מטה. ממלאים את התבנית בצורה מרווחת.
  • 6.מפזרים על כל "רביולי" גבינת מוצרלה ופרמז'ן, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור לחצי שעה
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל