חומוס שעועית וגזר עם סלסה חריפה
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לחומוס
- 1 שקית (800 גרם) שעועית לבנה קפואה
- 4 גזרים פרוסים
- 1 בצל פרוס
- 4 שיני שום שלמות
- 200 גרם טחינה גולמית
- 30 כפות שמן זית ישראלי
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
לסלסה
- 3 עגבניות בשלות
- 2 פלפלים חריפים אדומים
- חצי כוס עלי אורגנו
- 2 שיני שום
- כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית ישראלי
להגשה
- מלפפונים פרוסים
- עלי אורגנו טרי
- גרעיני חמניה קלופים קלויים
לחומוס
- 1.מעבירים את השעועית, הגזרים והשום לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהירקות רכים. מסננים ושומרים חלק ממי הבישול.
- 2.מעבירים את השעועית והירקות ביחד עם שאר הרכיבים למעבד מזון או בלנדר חזק וטוחנים למרקם חלק. במידת הצורך מוסיפים חלק ממי הבישול. שומרים חם.
לסלסה
- 1.טוחנים את כל הרכיבים למרקם גס
מגישים
- 1.מורחים את החומוס בצלחת הגשה גדולה, שופכים סלסה מלמעלה, מפזרים מלפפונים, עלי אורגנו וגרעיני חמניה ומגישים.