חציל באש גלויה טחינה וחומוס
ramile
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
- חציל
- 1 כוס טחינה גולמית
- 3/4 כוס מים קרים
- מעט מלח
- חצי כפית כמון
- פפריקה מתוקה
- 1 שן שום כתושה
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- פלפל חריף ירוק
- 3-4 כפות שמן זית
- צנוברים
- שקית גרגרי חומוס מוכנים קפואים או חומוס מושרה 24 שעות ומבושל עוד 3 שעות
הוראות הכנה:
- 1.מבשלים את החומוסים במעט מים חמים עם שן שום ״מרוסקת״ וחצי כפית כמון.
- 2.שורפים חציל על אש גלויה. נפרדים מהקליפה ומניחים על צלחת הגשה.
- 3.טוחנים בקצרה בבלנדר מוט ¾ כוס מים קרים, שן שום, מעט פטרוזיליה, כוסברה ושמן זית ורק לאחר מכן להוסיף את הטחינה הגולמית.
- 4.מצלחתים את החציל מעל הטחינה.
- 5.מוציאים מצקת או שתיים של חומוס מבושלים ושן השום שהיתה במים לצלחת נפרדת. מתבלים בשמן זית, מעט צנוברים, ומפזרים מעל המנה. מתבלים בפפריקה מתוקה, פלפל חריף ירוק קצוץ,