לביבות עדשים ירוקות ב-20 דקות | אושר ואודי
*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
- 200 גרם (1 כוס) עדשים ירוקות קפואות מופשרות
- 120 גרם (1 כוס + 2 כפות) שיבולת שועל אינסטנט
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
- 150 גרם (1 שקית) תרד טרי, שטוף וקצוץ גס
- חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים גס
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 70 גרם (חצי כוס) קמח תופח מקמח מלא (אפשר גם קמח תופח רגיל)
לטיגון
- שמן זית
הצעת הגשה
- יוגורט/מנת חמוצה
אופן ההכנה:
- 1.מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים מספר ס"מ מעל לגובה העדשים ומביאים לרתיחה.
- 2.מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך מלא – כ-15 דקות. מסננים היטב ומקררים.
- 3.מערבבים את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד. אם התערובת מאוד נוזלית ניתן להוסיף עוד קמח.
- 4.מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות, להתייצבות.
- 5.מחממים מחבת, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות ומטגנים על אש בינונית 3 דקות מצד אחד.
- 6.הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
- 7.מגישים חם עם יוגורט או שמנת חמוצה.