לחמניות חמאת שום ועשבי תיבול | רון יוחננוב
לחמניות חמאת שום ועשבי תיבול
מצרכים לכ-12-16 לחמניות:
500 גרם קמח לחם וחלות
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
2 כפות גדושות סוכר
כף דבש
כפית גדושה מלח
250 מ”ל מים בטמפרטורת החדר.
3 כפות שמן או 60 גרם חמאה רכה.
למילוי:
100 גרם גבינה צהובה פרוסה וחתוכה לרצועות או גבינה מגורדת.
לציפוי:
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק.
לחמאת שום:
50 גרם חמאה רכה
2 שיני שום כתושות
2 כפות עשבי תיבול קצוצים דק דק (לבחירה: עירית/בזילקום/תימין/שמיר – עדיף לשלב לחלופין 2 כפות פסטו איכותי)
קורט מלח
ופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר, מים ומפעילים במשך 2 דקות.
לאחר שמתגבש בצק מוסיפים את קוביות החמאה או השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט מים.
מכסים במגבת או בניילון נצמד (יוצרים חור בניילון) ומתפיחים שעה או למשך הלילה במקרר.
מחלקים את הבצק לחתיכות שוות בגודלן. כל לחמנייה 60-70 גרם בצק.
תעבדו עם משקל. כך תקבלו לחמניות יפות ושוות בגודלן.
מכדררים כל חלק לכדור חלק, מכסים במגבת את כל הכדורים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מכינים את המילוי: מסדרים בערימה 4 פרוסות של גבינה צהובה. מהדקים טוב וחותכים לרצועות.
מכינים את הציפוי: מערבבים את החמאה הרכה עם כל המרכיבים עד שמתקבלת משחה אחידה. מעבירים לשקית זילוף קטנה
הכנת הלחמניות: תעזרו בסרטון.
מרדדים כל כדור לעלה, מניחים בקצה גבינה צהובה ומגלגלים ללחמניה. חשוב להדק ולצבוט את הקצוות.
מצפים את הבצק בגבינת פרמזן מגורדת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים חתך במרכז הבצק וממלאים בחמאת שום.
מניחים את הלחמניות להתפחה (לא מכוסה) במשך 30 דקות.
אפייה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. (חום עליון תחתון או טורבו)
אופים במשך 20 דקות או עד הזהבה.
מצננים על רשת ומגישים.