מאפה פילו טבעוני | אודי ואושר

אושר אידלמן & ואודי ברקן
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

 

מלית

 

  • 6 עלי מנגולד (1 חבילה)
  • 2 יח’ כרישה (חלק לבן בלבד)
  • 1 חבילה טופו – מגורר בפומפיה
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • ½ כפית מלח דק
  • ½ כפית בהרט או ראס אל חנות

 

בצק

  • 1 חבילה בצק פילו קפוא – מופשר במקרר לילה
  • שמן זית בכבישה קרה
  • 4 כפות שומשום
  • 2 כפות קצח
אופן הכנה:
  • 1.מחממים את התנור ל-180 מעלות ומסדרים נייר אפייה על תבנית תנור.
  • 2.מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים. קוצצים את הגבעולים גס ואת העלים דק.
  • 3.פורסים דק כרישה, מעבירים לסיר יחד עם גבעולי המנגולד והמלח, מכסים במים ומבשלים כ-10 דקות.
  • 4.מסננים ממי הבישול וסוחטים היטב לאחר שהתקרר מעט.
  • 5.מערבבים בקערה את הכרישה והמנגולד עם שאר רכיבי המלית.
  • 6.מברישים בשמן זית את דפי הפילו, מקרבים שתי צלעות נגדיות של הבצק עם האצבעות (נוצרת צורה של פפיון), מקרבים את שתי הצלעות הנותרות באותו האופן (נוצרת צורה של שבשבת) ומקפלים את השבשבת הקרובה על גבי הרחוקה.
  • 7.מניחים כף נדיבה של המילוי במרכז ומקפלים על גבי המילוי את שלושת השבשבות. הופכים לצידה השני ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
  • 8.משמנים מעט מלמעלה, מפזרים את השומשום והקצח ואופים 15-20 דקות, או עד שהמאפים שחומים ופריכים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל