מאפה קינואה וטופו | אודי ואושר
ערכים תזונתיים למנה: 213 קלוריות | 25 גרם פחמימות | 8 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 6 מנות
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
לצלייה:
1 צרור בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
1 צרור כוסברה (גבעולים בלבד)
5 עגבניות שרי אדומות
5 עגבניות שרי צהובות
1 כוס כרוב לבן, חתוך גס
8 שיני שום קלופות
2־3 מקלות קינמון שלמים
1 חבילה (300 גרם) טופו
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
לאפייה:
2 כוסות קינואה
קורט פלפל שאטה גרוס
2 כפות רוטב סויה
1 כפית ג’ינג’ר מגורר
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
½3 כוסות מים רותחים
או ציר ירקות רותח
להגשה:
חופן בוטנים קלויים וקצוצים
1 צרור בצל ירוק
(החלק הירוק בלבד), קצוץ
1 צרור כוסברה (עלים בלבד), קצוץ
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים יחד את החומרים לצלייה ומסדרים בתבנית אפייה עמוקה. צולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות (במצב טורבו) כ־40 דקות.
- 2.שוטפים את הקינואה במסננת ומערבבים עם שאר החומרים לאפייה, מלבד המים הרותחים.
- 3.מפזרים את תערובת הקינואה מעל הירקות והטופו הצלויים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
- 4.מכניסים את תבנית הקינואה לאפייה בתנור למשך 20־25 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים מכוסה במשך 10 דקות נוספות. מסירים את הכיסוי ומפזרים בוטנים, כוסברה ובצל ירוק.