מאפה קינואה וטופו | אודי ואושר

ערכים תזונתיים למנה: 213 קלוריות | 25 גרם פחמימות | 8 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 6 מנות

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

לצלייה:

 

1 צרור בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)

1 צרור כוסברה (גבעולים בלבד)

5 עגבניות שרי אדומות

5 עגבניות שרי צהובות

1 כוס כרוב לבן, חתוך גס

8 שיני שום קלופות

2־3 מקלות קינמון שלמים

1 חבילה (300 גרם) טופו

3 כפות שמן זית

קורט מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

לאפייה:

 

2 כוסות קינואה

קורט פלפל שאטה גרוס

2 כפות רוטב סויה

1 כפית ג’ינג’ר מגורר

מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

½3 כוסות מים רותחים
או ציר ירקות רותח

 

 

להגשה:

 

חופן בוטנים קלויים וקצוצים

1 צרור בצל ירוק
(החלק הירוק בלבד), קצוץ

1 צרור כוסברה (עלים בלבד), קצוץ

 

אופן ההכנה:
  • 1.מערבבים יחד את החומרים לצלייה ומסדרים בתבנית אפייה עמוקה. צולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות (במצב טורבו) כ־40 דקות.
  • 2.שוטפים את הקינואה במסננת ומערבבים עם שאר החומרים לאפייה, מלבד המים הרותחים.
  • 3.מפזרים את תערובת הקינואה מעל הירקות והטופו הצלויים, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • 4.מכניסים את תבנית הקינואה לאפייה בתנור למשך 20־25 דקות, מוציאים מהתנור ומשאירים מכוסה במשך 10 דקות נוספות. מסירים את הכיסוי ומפזרים בוטנים, כוסברה ובצל ירוק.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל