מאפינס קישואים ב-20 שקלים | אודי ואושר
*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
מצרכים לכ-12 מאפינס:
- 5 קישואים מגוררים על פומפייה
- 4 ביצים (אפשר להחליף בזרעי פשתן לגרסה טבעונית*)
- 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
- 5 כפות שמן זית
- תבלינים: 1 כפית מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס + 1/2 כפית כמון + 1/2 כפית כורכום + 1/4 כפית אגוז מוסקט
- חצי כוס שמיר קצוץ
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 70 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל אינסטנט
לפיזור
- 1 כוס פירורי לחם פנקו
להגשה (אופציונלי)
- יוגורט/לאבנה מעורבב עם 2 מלפפונים קצוצים דק
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
- 2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים למעט הקמח ושיבולת השועל עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3.מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבבים רק עד לאיחוד התערובת.
- 4.מעבירים את התערובת לשקעי המאפינס ומפזרים פירורי לחם מלמעלה בנדיבות.
- 5.אופים בתנור כ-חצי שעה עד שפירורי הלחם שחומים.
- 6.מגישים עם יוגורט מעורבב עם מלפפונים בצד.