מוקפץ עם ברוקולי, שעועית, פטריות וטופו

3 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל השריית אטריות האורז

ramile
65 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים

לרוטב:

  • 3-4 כפות רוטב טריאקי
    1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
    1-2 כפות חומץ בלסמי (או כל חומץ אחר)
    2-3 כפות רוטב סויה
    1 כפית סילאן

 

למוקפץ:

 

  • 3/4 חבילה (300 גרם) אטריות אורז רחבות רמי לוי
  • 2-4 כפות שמן זית רמי לוי
  • 300 גרם טופו קשה (חבילה אחת), מסונן וחתוך לקוביות
  • חתיכה קטנה של ג’ינג’ר, קצוצה היטב או פרוסה דק
  • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
  • 1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות קטנות
  • 2 סלסילות פטריות (למשל שמפיניון ופורטובלו), פרוסות דק
  • חופן שעועית עדינה מוקפאת רמי לוי (אין צורך להפשיר)
האטריות
  • 1.משרים את אטריות האורז כשעה במים קרים.
לרוטב:
  • 1.מערבבים את כל המצרכים בקערה. טועמים ומוסיפים עוד סויה או חומץ בלסמי לפי הטעם.
למוקפץ:
  • 1.מחממים היטב 1-2 כפות שמן במחבת רחבה או סיר רחב ושטוח. מכניסים פנימה את קוביות הטופו ונותנים להן להזהיב על להבה גבוהה כ-3-4 דקות עד שהן מזהיבות. מערבבים מעט ומוציאים לצלחת.
  • 2.מוסיפים עוד 1-2 כפות שמן לסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר, תפרחות הברוקולי והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים יחד חצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים מעל להבה גבוהה כ-2 דקות.
  • 3.מוסיפים את השעועית הירוקה העדינה וממשיכים להקפיץ 1-2 דקות עד שהפטריות מתרככות. במהלך ההקפצה ניתן להוסיף 2-3 כפות מים כדי לזרז את תהליך ריכוך הפטריות.
  • 4.מוסיפים את אטריות האורז ואת רוב הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף הכל. מוסיפים קוביות הטופו ומערבבים היטב.
  • 5.טועמים, מוסיפים עוד רוטב או מים אם צריך כדי לרכך עד הסוף את האטריות.
  • 6.מוסיפים את שאר הבצל הירוק, מערבבים שוב פעם אחרונה ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל