מטבלים שווים במיוחד ליום העצמאות!
מגוון מטבלים טעימים ליום העצמאות!
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
מטבל עגבניות מרוסקות
- 12 עגבניות אדומות בשלות בגודל בינוני
- מיץ מ-1 לימון
- רבע כוס שמן זית
- כף שטוחה מלח
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מטבל טחינה
- כוס טחינה
- רבע כפית מלח
- שלושת רבעי כוס מי קרח
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
מטבל פלפל ירוק חריף
- 5 יח’ פלפל ירוק חריף
- 7 שיני שום
- 1 צרור גדול כוסברה
- 6 יח’ פלפל שיפקה כבוש חריף
- 2 כפות מיץ לימון או חומץ
- 1 כף מים
- 5 כפיות מלח
- קורט סוכר
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן זית
מטבל עגבניות מרוסקות:
- 1.מגרדים עגבניות על פומפייה או בפולסים במעבד מזון למרקם הרצוי
- 2.מוסיפים שמן זית, לימון, מלח, פלפל ומגישים.
מטבל טחינה בסיסי:
- 1.מעבירים את כל הרכיבים לכוס גבוהה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט
- 2.טחינה צהובה - להוסיף חצי כפית כורכוםטחון
- 3.טחינה ורודה - להוסיף סלק מבושל וקלוף
- 4.טחינה ירוקה – עלים מ-1 צרור פטרוזיליה גדול
מטבל פלפל ירוק חריף:
- 1.טוחנים במטחנת בשר או מעבד מזון את כל הרכיבים מלבד השמנים למרקם "קצוץ דק"
- 2.מוסיפים את השמנים ומתקנים תיבול