מלאבי שיבולת שועל ופירות יער | אודי ואושר

ערכים תזונתיים למנה: 274 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 13 גרם שומן | 8 מנות מחיר לכל המנות: 28 שקל

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

למלאבי:

 

1/2 כוס + 1/2 כף (75 גרם) קורנפלור

1/2 כוס (120 מ”ל) משקה שקדים
או משקה שיבולת שועל

1 פחית (400 מ”ל) נוזל קוקוס

½1 כוסות (360 מ”ל) משקה
שקדים או משקה שיבולת שועל

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/4 כפית מי ורדים

1/2 שקית קרח

 

לרוטב פירות היער:

 

300 גרם פירות יער קפואים

2 כפות סוכר

 

לאמבט קרח:

 

1/2 שקית קרח + מים

להגשה:

1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:
  • 1.מכינים את המלאבי: ממיסים את הקורנפלור ב־1/2 כוס (120 מ"ל) משקה שקדים ומניחים בצד.
  • 2.מכינים בסיר רחב אמבט מים קרים (קרח ומים).
  • 3.מעבירים לסיר את נוזל הקוקוס, ½1 כוסות (360 מ”ל)משקה השקדים הנותרים ואת הסוכר, ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מתחממת ורואים שאדים מתחילים לעלות (כ־50 מעלות).
  • 4.מוסיפים מיד את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך שימוש במטרפה, עד שמגיעים לרתיחה רציפה של 20־30 שניות. מוסיפים את מי הוורדים.
  • 5.מניחים את הסיר החם באמבט מי קרח (קערה או סיר רחב) ומערבבים עם מטרפה ללא הפסקה במשך כמה דקות עד לקירור מלא.
  • 6.מעבירים לשק זילוף ומקררים במקרר חמש שעות לפחות.
  • 7.מכינים את רוטב פירות היער: מכניסים את כל הרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות. מכבים ומעבירים למקרר עד שהרוטב קר מאוד.
  • 8.ההגשה: מזליפים מלאבי לכוס מתאימה, מניחים מעל כף רוטב ומעט שקדים פריכים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל