מתכון לממרח עדשים, אגוזים ובצל | פאולה רוזנברג
פאולה רוזנברג
25 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות.
- 2 קישואים (ירוקים/צהובים), חתוכים לקוביות.
- 1 כוס עדשים כתומות/ ירוקות/ שחורות (עדיף מונבטות) – את השחורות והירוקות יש להשרות ל-3 שעות, את הכתומות אין צורך להשרות כלל.
- 100 גרם אגוזי מלך שטופים במים (עדיף להשרות לשעה בערך).
- ⅓ כוס שמן זית.
- 3 שיני שום כתושות (לא חובה).
- ½ כפית מלח ים אטלנטי.
- קורט פלפל שחור/לבן.
- כפית פפריקה.
אופן ההכנה:
- 1.מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים מים מיותרים. (עדשים כתומות מבשלים 10-15 דקות). מניחים בצד להתקרר.
- 2.מאדים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הקישואים ומאדים 10 דקות נוספות, עד שהכל מזהיב. בשתי הדקות האחרונות כותשים את שיני השום ומוסיפים למחבת.
- 3.במעבד מזון מרסקים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר ממרח חלק ללא "חתיכות". (עדיף בפולסים קצרים של המכשיר).
- 4.מתבלים במלח, פפריקה ובפלפל שחור/לבן מערבבים ומצננים (טעים גם חם!!).
- 5.(ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים, אפשר להקפיא חלק מן הכמות)