מעדן חמאת בוטנים ושוקולד
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה -חלבי
רשימת מצרכים:
למעדן
- 500 מ”ל (2 כוסות) שמנת מתוקה 10% שומן או קרם קוקוס
- 250 מ”ל (1 כוס) חלב או תחליף חלב (סויה/שקדים/שיבולת שועל)
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
- 30 גרם (3 כפות שטוחות) קורנפלור
לגנאש
- 100 גרם שוקולד מריר/חלב קצוץ גס
- 125 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה לבישול 10% שומן
להגשה
- בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
- 1.בסיר קטן מערבבים יחד את רכיבי המעדן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהנוזל מגיע לרתיחה (מקפידים לערבב עם מטרפה על מנת למנוע הידבקות בתחתית הסיר).
- 2.יוצקים לתוך 6 כוסות זכוכית קטנות ומעבירים למקרר למשך 4-5 שעות.
לגנאש:
- 1.מעבירים את השוקולד והשמנת לקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל לפולסים של 30 שניות עד שנמס (בסה"כ – כדקה וחצי).
- 2.יוצקים כף מהגנאש על חלקו העליון של כל מעדן. מפזרים בוטנים ומגישים.