מרק עדשים לימוני עם עשבי תיבול
ramile
60 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
- 1 כוס עדשים ירוקים רמי לוי, שטופות היטב ומסוננות
- 1 כוס עדשים כתומים רמי לוי, שטופות היטב ומסוננות
- 3-4 כוסות מים
- 1 צרור פטרוזיליה (אפשר להחליף בכוסברה למי שמעדיף), קצוץ דק
- חופן עלי נענע ו/או שמיר, קצוצים דק
- 3 כפות מיץ לימון טרי סחוט
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית רמי לוי
תהליך הבישול
- 1.שמים את העדשים הירוקים בסיר בגודל בינוני. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- 2.מבשלים 10 דקות, עד שהעדשים מתחילות להתרכך.
- 3.מוסיפים את העדשים הכתומים ומבשלים יחד 15-20 דקות נוספות, עד שהעדשים התרככו לחלוטין.
- 4.אם במהלך הבישול חסרים מעט נוזלים ניתן להוסיף עוד מים.
- 5.מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- 6.מתבלים בנדיבות במלח ומוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון אם רוצים. המרק נשמר בקירור 4-5 ימים, ניתן להקפיא עד חצי שנה.