מרק עדשים לימוני עם עשבי תיבול

ramile
60 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
  • 1 כוס עדשים ירוקות רמי לוי, שטופות היטב ומסוננות
  • 1 כוס עדשים אדומות רמי לוי, שטופות היטב ומסוננות
  • 3-4 כוסות מים
  • 1 צרור פטרוזיליה (אפשר להחליף בכוסברה למי שמעדיף), קצוץ דק
  • חופן עלי נענע ו/או שמיר, קצוצים דק
  • 3 כפות מיץ לימון טרי סחוט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית רמי לוי
תהליך הבישול
  • 1.שמים את העדשים הירוקות בסיר בגודל בינוני. מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 2.מבשלים 10 דקות, עד שהעדשים מתחילות להתרכך.
  • 3.מוסיפים את העדשים הכתומות ומבשלים יחד 15-20 דקות נוספות, עד שהעדשים התרככו לחלוטין.
  • 4.אם במהלך הבישול חסרים מעט נוזלים ניתן להוסיף עוד מים.
  • 5.מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
  • 6.מתבלים בנדיבות במלח ומוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם, ניתן להוסיף עוד מיץ לימון אם רוצים. המרק נשמר בקירור 4-5 ימים, ניתן להקפיא עד חצי שנה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל