מרק שעועית חורפי ומנחם

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים

מצרכים:

כוס שעועית לבנה מושרית למספר שעות במים
כוס שעועית אדומה מושרית למספר שעות במים
כוס שעועית לימה )בובעס( מושרית למספר שעות במים
4 כפות שמן זית ישראלי
3 בצלים קצוצים
1 כפית סוכר
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף רסק עגבניות באיכות טובה
1 קופסא ) 400 גרם( עגבניות משומרות באיכות טובה, טחונות למרקם חלק
2 כפית מלח + 1 כפית צ’ילי יבש חריף + כפית פפריקה מתוקה
1.5 ליטר מים

להגשה:

150 גרם עלי קייל קרועים גס
כוסברה/פטרוזיליה קצוציםמצרכים:
כוס שעועית לבנה מושרית למספר שעות במים
כוס שעועית אדומה מושרית למספר שעות במים
כוס שעועית לימה )בובעס( מושרית למספר שעות במים
4 כפות שמן זית ישראלי
3 בצלים קצוצים
1 כפית סוכר
4 שיני שום פרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 כף רסק עגבניות באיכות טובה
1 קופסא ) 400 גרם( עגבניות משומרות באיכות טובה, טחונות למרקם חלק
2 כפית מלח + 1 כפית צ’ילי יבש חריף + כפית פפריקה מתוקה
1.5 ליטר מים

אופן ההכנה:
  • 1.מסננים את השעועית ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה עד לריכוך. מסננים
  • 2.מחממים סיר מרק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הבצלים כרבע שעה עד שמתרככים.
  • 3.מוסיפים את הסוכר וממשיכים בטיגון כ 5- דקות עד שהבצלים משחימים קלות.
  • 4.מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים עוד 2-3 דקות.
  • 5.מוסיפים את הרסק ומטגנים עוד כדקה.
  • 6.מוסיפים את העגבניות הטחונות, המלח, הצ'ילי, הפפריקה, המים והשעועיות, מערבבים ומביאים לרתיחה
  • 7.מבשלים כחצי שעה עם מכסה.
  • 8.לפני ההגשה, מוסיפים את הקייל והכוסברה/פטרוזיליה, מערבבים, מבשלים עוד כ 2- דקות ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל