מתכון תבשיל חיטה ולוביה עם גזר
תבשיל צבעוני וטעים באווירת חגי תשרי. אם אין רימונים טריים ניתן לקשט את המנה בחמוציות מיובשות או צימוקים
עוז תלם
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
1 כוס לוביה יבשה
1 כוס גרגרי חיטה
2 כרישות בגודל בינוני
2-3 גזרים בגודל בינוני, קלופים
1 צרור מנגולד
2 כפות שמן זית
כפית מלח גס + מלח דק לפי הטעם
חופן גרגרי רימון טריים
אופן הכנה:
- 1.משרים את גרגרי החיטה והלוביה במשך שעה במים קרים. מסננים ושוטפים היטב.
- 2.מפרידים בין גבעול המנגולד הלבן לעלים הירוקים. קוצצים את הגבעולים דק ואת העלים חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
- 3.חוצים את הכרישה לאורך ופורסים דק לחצאי עיגול.
- 4.חותכים את הגזרים לקוביות קטנות או מגררים על צד גס של פומפייה.
- 5.בסיר בגודל בינוני שמים את שמן הזית והירקות הקצוצים (מלבד עלי המנגולד). מוסיפים את המלח הגס ומטגנים מעל להבה גבוהה 5 דקות או עד ריכוך קל.
- 6.מוסיפים את החיטה והלוביה ומוסיפים 4 כוסות מים.
- 7.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה בינונית 25-30 דקות או עד שגרגרי החיטה והלוביה התרככו אבל לא מדי. אם רואים שחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים לפי הצורך.
- 8.מוסיפים את עלי המנגולד לסיר ובוחשים בעדינות. מבשלים 3-4 דקות נוספות עד שעלי המנגולד התרככו ושינו צבע לירוק כהה. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
- 9.מחלקים לקערות הגשה ומעל כל מנה מפזרים גרגרי רימון.
מתכונים נוספים