ניוקי תפוחי אדמה
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
- 1 ק”ג תפו”א (זן צהוב שמתאים לאפייה)
- 2 כוסות מלח גס
- 180 גרם קמח כוסמין
- 2 חלמונים
- 1 כפית שטוחה מלח
להגשה
- 1 צנצנת ממרח פסטו בזיליקום או ממרח עגבניות מיובשות של רמי לוי
אופן הכנה:
- 1.מחממים תנור לטמפ' של 190 מעלות.
- 2.מסדרים על מגש שכבה אחידה של מלח גס ועליה תפו"א (מומלץ לדקור את תפו"א 2-3 פעמים במזלג).
- 3.אופים כ-35 דקות או עד שתפו"א רכים מאוד (מומלץ להפוך לאחר 20 דקות).
- 4.מסירים את הקליפה עם סכין קטנה, שוקלים 500 גרם נטו תפו"א ללא קליפה, מעבירים דרך מועך תפו"א או מועכים היטב בעזרת מזלג. מאפשרים להצטנן מעט.
- 5.מפזרים מעט 2/3 מהקמח (120 גרם), חלמונים, מלח ומתחילים ללוש בעדינות את התערובת כדקה או עד שהקמח נטמע. מוסיפים את שאר הקמח, לשים עד השגת בצק אחיד שבתגובה ללחיצה - חוזר מעט (כמו כן, חשוב להימנע מעיבוד יתר).
- 6.יוצרים צורת גליל עבה, חותכים לחמש חתיכות שוות ומרדדים עם הידיים כל חתיכה לכדי גליל מוארך.
- 7.בעזרת קלף חד או סכין חותכים כל גליל למקטעים באורך 2 ס"מ.
- 8.מבשלים בשלושה סבבים במי מלח (כמו לפסטה) על סף רתיחה. כאשר הניוקי צפים, מעבירים בעדינות למי קרח.
- 9.מוציאים ממי הקרח, מייבשים מעט ובוזקים שמן זית על מנת שלא יידבקו.
- 10.מחממים מחבת טפלון וצורבים את הניוקי עם מעט שמן זית. מוסיפים 2-3 כפות ממרח פסטו בזיליקום או עגבניות מיובשות, מערבבים ומגישים.