סינייה ירקות | אודי ואושר

ערכים תזונתיים למנה: 300 קלוריות | 35 גרם פחמימות | 9 גרם חלבון | 15 גרם שומן | 6 מנות

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

לשכבת הירקות:

 

1 בטטה קלופה

1 תפוח אדמה קלוף

2 קישואים

1 חציל קטן

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית

1 כפית חוואיג’

1/2 כפית הל טחון

קורט פלפל שאטה גרוס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לטופינג:

 

1 כרובית, מפורקת
לפרחים קטנים

2 כפות מים

2/3 כוס טחינה גולמית
(רצוי להשתמש בטחינה
מלאה או חצי:חצי)

1/2 כוס מים קרים

1 כפית מיץ לימון

1 בצל סגול, קלוף
ופרוס דק לטבעות

10 עגבניות שרי אדומות

אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל־200 מעלות (טורבו).
  • 2.פורסים דק את הבטטה, תפוח האדמה, הקישואים והחציל, ומערבבים בקערה ביחד עם הפטרוזיליה, שמן הזית ושאר התבלינים.
  • 3.מסדרים בשכבות בתבנית מתאימה, מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. צולים מכוסה בתנור כ־20 דקות, מסירים את הכיסוי וצולים 10 דקות נוספות.
  • 4.בזמן שהירקות בתנור מעבירים את פרחי הכרובית לכלי מתאים למיקרוגל ביחד עם 2 כפות מים, ומכניסים ל־6 דקות בעוצמה גבוהה.
  • 5.מערבבים בקערה טחינה, מים קרים, מיץ לימון, בצל פרוס וכרובית מרוככת.
  • 6.מוציאים את התבנית עם הירקות הצלויים, יוצקים מעל את הטופינג ומניחים מעל עגבניות שרי.
  • 7.מחזירים ל־10 דקות נוספות בתנור. מגישים חם.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל