סלט חם של שומר וקישואים על סלסת עגבניות

אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

לירקות

 

  • 2 יח’ שומר חתוכות בצורה חופשית לגודל ביס
  • 4 יח’ קישואים חתוכים בצורה חופשית לגודל ביס
  • 3 כפות מים
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית זעתר יבש
  • כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית דבש

 

לסלסה

  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי קלוף
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח וחצי כפית צ’ילי יבש חריף גרוס
  • כפית וחצי רוטב דגים [אופציונאלי]
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

 

להגשה

  • רבע כוס עלי אורגנו טרי
  • רבע כוס שקדים קצוצים
לירקות
  • 1.מערבבים את הקישואים והשומר בקערה המתאימה למיקרוגל עם 3 כפות מים ומכניסים למיקרוגל לעוצמה גבוהה ל5 דקות.
  • 2.מערבבים ומחזירים לעוד 3 דקות עד שהירקות מתרככים אבל שומרים עדיין על נגיסות מסוימת.
  • 3.מסננים ומערבבים עם יתר החומרים. מתקנים תיבול לפי הטעם.
סלסה
  • 1.מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למעט העגבניות וטוחנים למרקם גרגירי אחיד.
  • 2.מוסיפים את העגבניות וטוחנים בפולסים עד להגעה למרקם של סלסה.
בהגשה
  • 1.יוצקים לצלחת עמוקה חלקית את הסלסה ומניחים מעל את הסלט החם. מפזרים עלי אורגנו ושקדים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל