סלט חם של שומר וקישואים על סלסת עגבניות
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לירקות
- 2 יח’ שומר חתוכות בצורה חופשית לגודל ביס
- 4 יח’ קישואים חתוכים בצורה חופשית לגודל ביס
- 3 כפות מים
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית
- כפית זעתר יבש
- כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס
- כפית דבש
לסלסה
- 2 שיני שום קלופות
- 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי קלוף
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כף סוכר
- חצי כפית מלח וחצי כפית צ’ילי יבש חריף גרוס
- כפית וחצי רוטב דגים [אופציונאלי]
- 3 כפות שמן זית
- 5 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
להגשה
- רבע כוס עלי אורגנו טרי
- רבע כוס שקדים קצוצים
לירקות
- 1.מערבבים את הקישואים והשומר בקערה המתאימה למיקרוגל עם 3 כפות מים ומכניסים למיקרוגל לעוצמה גבוהה ל5 דקות.
- 2.מערבבים ומחזירים לעוד 3 דקות עד שהירקות מתרככים אבל שומרים עדיין על נגיסות מסוימת.
- 3.מסננים ומערבבים עם יתר החומרים. מתקנים תיבול לפי הטעם.
סלסה
- 1.מכניסים למעבד מזון את כל החומרים למעט העגבניות וטוחנים למרקם גרגירי אחיד.
- 2.מוסיפים את העגבניות וטוחנים בפולסים עד להגעה למרקם של סלסה.
בהגשה
- 1.יוצקים לצלחת עמוקה חלקית את הסלסה ומניחים מעל את הסלט החם. מפזרים עלי אורגנו ושקדים.