סלט סלמון ניסואז

אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

לסלמון

  • 400 גרם פילה סלמון עם עור
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח/פלפל שחור גרוס

 

לסלט

  • 1 בטטה שטופה היטב וחתוכה לקוביות
  • 300 גרם (3 כוסות) שעועית ירוקה חתוכה ל3 מקטעים (ניתן להשתמש בשעועית ירוקה קפואה)
  • 1 שקית עלי חסה סלנובה (אפשר להשתמש בחסה אחרת)
  • 4 עגבניות חתוכות לשמיניות
  • חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים
  • חצי בצל סגול פרוס דק
  • רבע כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (אפשר להחליף באגוזים אחרים)

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ וקליפה מגוררת מ1 לימון גדול
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 1 כף דבש
  • 1 כף שטוחה חרדל דיז’ון
  • 1 שן שום כתושה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

 

להגשה

  • 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
  • 1.מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.
  • 2.מחממים מחבת נון- סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומניחים את הסלמון על צד העור.
  • 3.מטגנים 5 דקות, הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות. מכבים את האש. מקררים וחותכים לצ'אנקים גסים.
  • 4.מכניסים את קוביות הבטטה למיקרוגל בכלי מתאים ומפעילים ל6 דקות עד שמתרככת.
  • 5.מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים ל2 דקות ומעבירים למי קרח. מסננים.
  • 6.מערבבים את כל חומרי הרוטב ומערבבים יחד עם יתר חומרי הסלט.
  • 7.מעבירים ל4 קעריות אישות, מסדרים בכל קערית 3 רבעי ביצה קשה ונתחי סלמון ומגישים
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל