סלט סלק צלוי, דלעת ועדשים | אודי ואושר

ערכים תזונתיים למנה: 348 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 20 גרם שומן | 4 מנות

אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

לסלק:

 

2 חבילות סלקים מבושלים בוואקום,
קלופים וחתוכים לפלחים

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

 

לרוטב:

 

6 כפות שמן זית עדין

1 כף דבש

2 כפות חומץ יין לבן + 1 כף מים

1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס

קורט מלח

קורט כמון

1 שן שום

 

 

לסלט:

 

1 כוס עדשים שחורות, מבושלות

2 כוסות מיקס עלי חסה, קצוצים גס

200 גרם דלעת טרייה,
חתוכה לרצועות דקות

4 בצלים ירוקים, קצוצים

1 צרור עלי בזיליקום, קצוצים גס

חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה:
  • 1.מערבבים את הסלקים עם שמן הזית וחומץ בלסמי בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות על מצב טורבו כ־15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 2.מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר יד, בלנדר רגיל או קערה (אם משתמשים בקערה, אז צריך לכתוש את השום).
  • 3.מערבבים את מרכיבי הסלט עם הסלקים והרוטב, מפזרים אגוזי מלך מעל ומגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל