סלט סלק צלוי, דלעת ועדשים | אודי ואושר
ערכים תזונתיים למנה: 348 קלוריות | 32 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 20 גרם שומן | 4 מנות
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
לסלק:
2 חבילות סלקים מבושלים בוואקום,
קלופים וחתוכים לפלחים
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
לרוטב:
6 כפות שמן זית עדין
1 כף דבש
2 כפות חומץ יין לבן + 1 כף מים
1/2 כפית צ’ילי יבש גרוס
קורט מלח
קורט כמון
1 שן שום
לסלט:
1 כוס עדשים שחורות, מבושלות
2 כוסות מיקס עלי חסה, קצוצים גס
200 גרם דלעת טרייה,
חתוכה לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים, קצוצים
1 צרור עלי בזיליקום, קצוצים גס
חופן אגוזי מלך
אופן ההכנה:
- 1.מערבבים את הסלקים עם שמן הזית וחומץ בלסמי בתבנית אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות על מצב טורבו כ־15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- 2.מערבבים את כל חומרי הרוטב בבלנדר יד, בלנדר רגיל או קערה (אם משתמשים בקערה, אז צריך לכתוש את השום).
- 3.מערבבים את מרכיבי הסלט עם הסלקים והרוטב, מפזרים אגוזי מלך מעל ומגישים.