סלט עדשים | פאולה רוזנברג
פאולה רוזנברג
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
רכיבים:
- כוס עגבניות שרי תמר, חצויות
- צרור בצל ירוק, קצוץ
- 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות
- חצי כוס זיתי קלמטה
- 300 גרם עדשים שחורות, מושרות ללילה
- כף גרידת לימון
- 2 כפות זרעי שומשום
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- צרור שמיר קצוץ
- שן שום כתושה
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- כפית דבש
- חצי לימון סחוט
- 2 כפות מלח ים אטלנטי
- חצי כפית פלפל שחור טחון
הוראות ההכנה:
- 1.מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומבשלים את העדשים בשני ליטר מים רותחים כעשרים וחמש דקות. מסננים, שוטפים ומניחים להתקרר.
- 2.מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
- 3.מניחים בקערת הגשה את העגבניות, הפלפל, הזיתים, זרעי השומשום, גרידת הלימון והבצל הירוק.
- 4.מוסיפים את העדשים ומוזגים מעל הכל את הרוטב.
- 5.מגישים עם לחם מלא וטעים.