סלט עדשים

פאולה רוזנברג
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

 

רכיבים:

 

  • כוס עגבניות שרי תמר, חצויות
  • צרור בצל ירוק, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות
  • חצי כוס זיתי קלמטה
  • 300 גרם עדשים שחורות, מושרות ללילה
  • כף גרידת לימון
  • 2 כפות זרעי שומשום

 

 

לרוטב:

 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • צרור שמיר קצוץ
  • שן שום כתושה
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • כפית דבש
  • חצי לימון סחוט
  • 2 כפות מלח ים אטלנטי
  • חצי כפית פלפל שחור טחון
הוראות ההכנה:
  • 1.מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומבשלים את העדשים בשני ליטר מים רותחים כעשרים וחמש דקות. מסננים, שוטפים ומניחים להתקרר.
  • 2.מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
  • 3.מניחים בקערת הגשה את העגבניות, הפלפל, הזיתים, זרעי השומשום, גרידת הלימון והבצל הירוק.
  • 4.מוסיפים את העדשים ומוזגים מעל הכל את הרוטב.
  • 5.‏מגישים עם לחם מלא וטעים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל