סלט פסטה, דלעת וענבים
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דק' | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
- 250 גרם קונכיות פסטה
- צרור גדול רוקט קצוץ
- כוס עלי בזיליקום
- 2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים וקלופים – קצוצים
- 1 כוס ענבים שחורים ללא גרעינים חצויים
- 200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
לרוטב
- 1 שן שום כתושה
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות סילאן
- 1 כף רוטב סויה
- 1/2 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
לסיום (לא חובה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות זרעי חרדל
אופן ההכנה:
- 1.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
- 2.מכינים את כל חומרי הסלט.
- 3.מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת/קערה.
- 4.מחממים מחבת קטנה עם שמן זית ומטגנים את זרעי החרדל עד שמתחילים לקפוץ.
- 5.מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים עם זרעי החרדל מלמעלה.