סלט קינואה עם אגוזים וצימוקים

ramile
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
  • 1 כוס קינואה רמי לוי
  • 1 ו-1/2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח (לבישול הקינואה)
  • 1/2 חבילה עלי בייבי, שטופים וקצוצים
  • חופן קטן אגוזי מלך קלופים רמי לוי, קצוצים גס
  • חופן קטן פקאן סיני רמי לוי, קצוץ גס (רשות)
  • חופן קטן חמוציות מיובשות רמי לוי
  • חופן קטן צימוקים שחורים רמי לוי
  • 3-4 כפות שמן זית רמי לוי
  • מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח ופלפל שחור גרוס (לתיבול הסלט)
אופן ההכנה:
  • 1.שמים את הקינואה בסיר, מוסיפים 1/2 1 כוסות מים, מעט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות עד שהקינואה רכה. מכבים את האש ומשהים 10 דקות. מערבבים מעט עם מזלג והקינואה מוכנה לשימוש.
  • 2.להכנה בסלט נותנים לקינואה להתקרר לחלוטין.
  • 3.קוצצים את עלי הבייבי ושמים בקערה. מוסיפים את הקינואה המבושלת, אגוזי המלך, הפקאן הסיני (אם משתמשים), הצימוקים והחמוציות. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ושמן זית לפי הטעם.
  • 4.מגישים מיד או שומרים במקרר (ניתן להכין יום מראש את הסלט, את הקינואה ניתן להכין 4 ימים מראש)
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל