סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה טבעוני עם אפונה, גזר, וחמוצים ברוטב ויניגרט ביתי

ramile
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
    • 3-4 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני, שטופים (לא חייבים לקלף)
    • 1/4 חבילה (בערך 200 גרם) אפונה וגזר רמי לוי, מופשרים
    • 1 בצל סגול קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
    • 2 בצלים ירוקים, פרוסים דק

 

    • 4-5 מלפפונים קטנים במלח רמי לוי, קצוצים לטבעות קטנות

 

לרוטב ויניגרט:

 

  • 1 כף חומץ תפוחים/יין/חומץ רגיל
  • 1 כף חרדל דיז’ון חלק רמי לוי
  • 1 כפית חרדל גרגרים רמי לוי
  • 1 כפית שטוחה סוכר לבן או סילאן
  • 4 כפות שמן זית רמי לוי
  • 2 כפות מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  • 1.חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2-3 ס"מ.
  • 2.שמים את תפוחי האדמה בסיר בגודל בינוני. מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
  • 3.מבשלים מעל להבה בינונית 18 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפרקים.
  • 4.מסננים ונותנים לתפוחים להתקרר מעט.
  • 5.שמים את האפונה והגזר המוקפאים (אין צורך להפשיר) בקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים 3 כפות מים ומכסים בצלחת גדולה. מעבירים למיקרוגל מפעילים בעוצמה גבוהה 4-6 דקות או עד שהתרככו מעט אך עדיין שומרים על צבע ירוק יפה.
  • 6.שמים בצנצנת קטנה את כל המצרכים לרוטב. מנערים היטב לקבלת ויניגרט אחיד. טועמים ומוסיפים עוד מלח/חומץ לפי הטעם.
  • 7.מעבירים את תפוחי האדמה לקערה. מוסיפים את כל שאר המצרכים לסלט.
  • 8.יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מתבלים בעוד מלח, פלפל או חומץ לפי הטעם.
  • 9.מעבירים למקרר ומשהים שעה (או לילה שלם) לפני שמגישים.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל