עוגת שוקולד בריאה | פאולה רוזנברג

עוגת שוקולד מפנקת שאתם יכולים להרשות לעצמכם!

פאולה רוזנברג
50 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כפות קקאו
  • שקית אבקת אפייה
  • כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס שמן זית בכבישה קרה
  • כוס חלב סויה
  • גרידה מלימון שלם
  • 200 גרם פירות יער קפואים מכל סוג שהוא, עדיף תערובת. אפשר להפשיר מראש אבל לא חייבים.
  • 2 ביצים- לגרסה הטבעונית טחינה או בננה
  • 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, חתוך לקוביות או מגורר

 

לשכבה העליונה:

 

  • כוס קמח כוסמין
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות סוכר קוקוס / סוכר חום
  • חצי כוס אגוזי קשיו גרוסים (לא חובה)
  • כפית קינמון
אופן ההכנה:
  • 1.לערבב את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר, הקקאו וגרידת הלימון.
  • 2.למזוג לתערובת אט אט את שמן הזית וחלב הסויה לסירוגין (אפשר לעשות זאת במיקסר או במערבל ידני).
  • 3.כשנוצרת תערובת אחידה, להוסיף את פירות היער והביצים ולערבב שוב.
  • 4.להעביר את התערובת לתבנית משומנת (עגולה בקוטר 24 או לתבנית פיירקס 40*30 בערך).
  • 5.לסדר את קוביות השוקולד בתפזורת מעל התערובת ולתת להן לשקוע
השכבה העליונה:
  • 1.לערבב בקערה קטנה את הקמח עם הקינמון, שמן הזית והסוכר עד שנוצרים פירורים גסים. לפזר אותם מעל הבלילה. מעליהם לפזר את הקשיו הגרוס.
לתנור:
  • 1.להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ולאפות במשך 45 דקות.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל