עוגת שוקולד בריאה | פאולה רוזנברג
עוגת שוקולד מפנקת שאתם יכולים להרשות לעצמכם!
פאולה רוזנברג
50 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
- 2 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 כפות קקאו
- שקית אבקת אפייה
- כוס סוכר חום
- 3/4 כוס שמן זית בכבישה קרה
- כוס חלב סויה
- גרידה מלימון שלם
- 200 גרם פירות יער קפואים מכל סוג שהוא, עדיף תערובת. אפשר להפשיר מראש אבל לא חייבים.
- 2 ביצים- לגרסה הטבעונית טחינה או בננה
- 100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, חתוך לקוביות או מגורר
לשכבה העליונה:
- כוס קמח כוסמין
- 3 כפות שמן זית
- 4 כפות סוכר קוקוס / סוכר חום
- חצי כוס אגוזי קשיו גרוסים (לא חובה)
- כפית קינמון
אופן ההכנה:
- 1.לערבב את הקמח עם אבקת האפייה, הסוכר, הקקאו וגרידת הלימון.
- 2.למזוג לתערובת אט אט את שמן הזית וחלב הסויה לסירוגין (אפשר לעשות זאת במיקסר או במערבל ידני).
- 3.כשנוצרת תערובת אחידה, להוסיף את פירות היער והביצים ולערבב שוב.
- 4.להעביר את התערובת לתבנית משומנת (עגולה בקוטר 24 או לתבנית פיירקס 40*30 בערך).
- 5.לסדר את קוביות השוקולד בתפזורת מעל התערובת ולתת להן לשקוע
השכבה העליונה:
- 1.לערבב בקערה קטנה את הקמח עם הקינמון, שמן הזית והסוכר עד שנוצרים פירורים גסים. לפזר אותם מעל הבלילה. מעליהם לפזר את הקשיו הגרוס.
לתנור:
- 1.להעביר לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ולאפות במשך 45 דקות.