עוגת שוקולד לחה עם גנאש | אודי ואושר

אודי ואושר במתכון לעוגת שוקולד מ-ה-מ-מ-ת ובריאה עם נוכחות שוקולדית חזקה. [צילום- אמיר מנחם]

אושר אידלמן & ואודי ברקן
40 דקות | בנוני | פרווה
רשימת מצרכים

לעוגה:

  • 1 כוס (150 גרם) קמח כוסמין לבן
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 10 כפות (65 גרם) קקאו
  • חצי שקית (6 גרם) אבקת אפייה
  • חצי כפית (3 גרם) מלח דק
  • 1.5 כוסות + 2 כפות (320 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ”ל) מים
  • 1 כפית (20 גרם) מיץ תפוזים או חומץ תפוחים
  • חצי כוס (100 גרם) שמן זית (בטעם עדין בלבד)
  • 6 כפות (65 מ”ל) שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
  • 1 כוס פחות 1 כף (80 גרם) שקדים טחונים

 

לגנאש:

 

  • 1 חפיסה (100 גרם) שוקולד מריר 85% – שבור לקוביות
  • חצי כוס (120 מ”ל) משקה שיבולת שועל
לעוגה:
  • 1.מחממים תנור ל-165 מעלות (טורבו)
  • 2.מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה אל תוך קערה רחבה
  • 3.מוסיפים סוכר ומלח לתערובת המנופה
  • 4.מכניסים לכוס גבוהה מים, מיץ תפוזים, שמן זית וקנולה. טוחנים עד שמשיגים נוזל אחיד (כחצי דקה).
  • 5.כעת יוצקים את הנוזלים לתוך קערת היבשים המנופים ומערבבים עם לקקן עד השגת אחידות, אך לא יותר מכך
  • 6.עם הלקקן מקפלים פנימה קמח שקדים
  • 7.יוצקים לשתי תבניות אינגליש סטנדרטיות ואופים כ-30 דקות
  • 8.מצננים על רשת ומגישים (ניתן לשמור מכוסה במקרר ולהגיש קר ביום קיץ חם)
לגנאש:
  • 1.שמים בקערה קטנה שוקולד מריר ומשקה שיבולת שועל. מחממים במיקרוגל 30 שניות, מערבבים, מחזירים ל-30 שניות נוספות, מערבבים בשנית.
להגשה:
  • 1.יוצקים כף מהעוגה על פרוסת עוגה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל