פסטה מלאה ברוטב מלנזנה
פסטה מלאה ברוטב מלנזנה עם ממרח עגבניות מיובשות, רסק עגבניות, חצילים, זיתים ושום
ramile
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
לחציל האפוי:
- 1 חציל גודל בינוני-גדול, חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ בערך
- 2-4 כפות שמן זית
- מלח דק
לפסטה:
- 3-4 כפות שמן זית
- 5-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1/2 חבילה פסטה מחיטה מלאה רמי לוי (פנה הכי מתאימה כאן)
- 1 כף רסק עגבניות רמי לוי
- 1 כף ממרח עגבניות מיובשות רמי לוי
- חופן גדול (15-20 יחידות) עגבניות שרי, חתוכות לחצאים או רבעים
- חופן קטן זיתים שחורים (למשל: קלמטה או טאסוס) רמי לוי, מגולענים
- מלח, לפי הטעם
להגשה:
- עלי בזיליקום/פטרוזיליה
- גבינת פרמזן מגוררת
לחציל:
- 1.מחממים תנור ל-190 מעלות.
- 2.שמים את קוביות החציל על תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית ומלח. מערבבים בעדינות ומשטחים לשכבה אחת.
- 3.אופים 20-30 דקות או עד שהקוביות זהובות. מוציאים ושומרים בצד.
לפסטה:
- 1.מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול בצד.
- 2.במחבת רחבה ושטוחה שמים את שמן הזית והשום. מניחים מעל להבה גבוהה ומטגנים בערך דקה, עד שהשום התרכך מעט.
- 3.מוסיפים את הרסק וממרח העגבניות המיובשות ומערבבים היטב 10 שניות.
- 4.מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את הזיתים ו-1/2 כוס מי בישול פסטה, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם (הזיתים מלוחים למדי).
- 5.מוסיפים את הפסטה ואת החצילים האפויים למחבת עם הרוטב. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב – אם מרגיש סמיך מדי ניתן לדלל עם מעט מי בישול.
- 6.מגישים עם עלי בזיליקום/פטרוזיליה