פסטה מלאה ברוטב מלנזנה

פסטה מלאה ברוטב מלנזנה עם ממרח עגבניות מיובשות, רסק עגבניות, חצילים, זיתים ושום

ramile
20 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים

לחציל האפוי:

 

  • 1 חציל גודל בינוני-גדול, חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ בערך
  • 2-4 כפות שמן זית
  • מלח דק

 

לפסטה:

 

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 5-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1/2 חבילה פסטה מחיטה מלאה רמי לוי (פנה הכי מתאימה כאן)
  • 1 כף רסק עגבניות רמי לוי
  • 1 כף ממרח עגבניות מיובשות רמי לוי
  • חופן גדול (15-20 יחידות) עגבניות שרי, חתוכות לחצאים או רבעים
  • חופן קטן זיתים שחורים (למשל: קלמטה או טאסוס) רמי לוי, מגולענים
  • מלח, לפי הטעם

 

להגשה:

 

  • עלי בזיליקום/פטרוזיליה
  • גבינת פרמזן מגוררת
לחציל:
  • 1.מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2.שמים את קוביות החציל על תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית ומלח. מערבבים בעדינות ומשטחים לשכבה אחת.
  • 3.אופים 20-30 דקות או עד שהקוביות זהובות. מוציאים ושומרים בצד.
לפסטה:
  • 1.מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול בצד.
  • 2.במחבת רחבה ושטוחה שמים את שמן הזית והשום. מניחים מעל להבה גבוהה ומטגנים בערך דקה, עד שהשום התרכך מעט.
  • 3.מוסיפים את הרסק וממרח העגבניות המיובשות ומערבבים היטב 10 שניות.
  • 4.מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות. מוסיפים את הזיתים ו-1/2 כוס מי בישול פסטה, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם (הזיתים מלוחים למדי).
  • 5.מוסיפים את הפסטה ואת החצילים האפויים למחבת עם הרוטב. מערבבים עד שהפסטה עטופה ברוטב – אם מרגיש סמיך מדי ניתן לדלל עם מעט מי בישול.
  • 6.מגישים עם עלי בזיליקום/פטרוזיליה וגבינת פרמזן מגוררת מעל.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל