קוביות סלמון ושעועית ירוקה בקארי גזר תאילנדי

אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
  • 800 גרם פילה סלמון טרי ללא עור, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות (כ-300 גרם) שעועית ירוקה רחבה טרייה (אפשר להשתמש בשעועית ירוקה קפואה)
  • 300 גרם אטריות ביצים

 

לקארי

 

  • 3 כפות שמן קנולה/זית
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 5 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי
  • 10 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
  • 3 כפות מחית קארי מאסאמאן תאילנדי (ניתן להשתמש גם בקארי תאילנדי בצבע אחר)
  • 1 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ (לא חובה, תלוי במידת החריפות הרצוייה)
  • 3 כפות מירין או 1 כף סוכר חום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • קרם גזר (ראה מתכון נפרד)
  • 1 כפית מלח

 

להגשה

 

  • כוס עלי כוסברה
  • מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד (אפשר להחליף בלימון)
  • חופן בוטנים קצוצים

 

קרם גזר

 

  • 6 גזרים קלופים ופרוסים
  • כוס (240 מ”ל) מים
  • כוס וחצי (360 מ”ל) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
  • 1.מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
לסלמון
  • 1.מערבבים את קוביות הסלמון עם השמן, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-5 דקות.
לשעועית
  • 1.חותכים את השעועית למקטעים וחולטים 2 דקות במים רותחים. מעבירים למי קרח. אם משתמשים בשעועית קפואה, מפשירים את השעועית הירוקה לדקה במים רותחים ומסננים.
  • 2.מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
לקארי
  • 1.טוחנים את השום, הג'ינג'ר והמרווה יחד עם השמן במעבד מזון למחית חלקה.
  • 2.מעבירים לסיר רחב את המחית ומדליקים את האש. מטגנים 2-3 דקות על אש נמוכה.
  • 3.מוסיפים את מחית הקארי והצ'ילי וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
  • 4.מוסיפים את המירין/סוכר, קרם הגזר והמלח ומביאים לרתיחה.
  • 5.מוסיפים את קוביות הסלמון, השעועית והאטריות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6.מוסיפים את הכוסברה, מיץ וקליפת הליים, מפזרים בוטנים ומגישים.
קרם גזר
  • 1.מעבירים את הגזרים לקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל על עוצמה מקסימלית ל10 דקות.
  • 2.טוחנים את הגזרים ביחד עם המים וקרם הקוקוס בבלנדר/בלנדר מוט לקרם חלק.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל