קוביות סלמון ושעועית ירוקה בקארי גזר תאילנדי
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
- 800 גרם פילה סלמון טרי ללא עור, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות (כ-300 גרם) שעועית ירוקה רחבה טרייה (אפשר להשתמש בשעועית ירוקה קפואה)
- 300 גרם אטריות ביצים
לקארי
- 3 כפות שמן קנולה/זית
- 4 שיני שום פרוסות
- 5 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי
- 10 עלי מרווה קצוצים (לא חובה)
- 3 כפות מחית קארי מאסאמאן תאילנדי (ניתן להשתמש גם בקארי תאילנדי בצבע אחר)
- 1 פלפל צ’ילי אדום חריף קצוץ (לא חובה, תלוי במידת החריפות הרצוייה)
- 3 כפות מירין או 1 כף סוכר חום
- 3 כפות רוטב סויה
- קרם גזר (ראה מתכון נפרד)
- 1 כפית מלח
להגשה
- כוס עלי כוסברה
- מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד (אפשר להחליף בלימון)
- חופן בוטנים קצוצים
קרם גזר
- 6 גזרים קלופים ופרוסים
- כוס (240 מ”ל) מים
- כוס וחצי (360 מ”ל) קרם קוקוס
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
לסלמון
- 1.מערבבים את קוביות הסלמון עם השמן, מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-5 דקות.
לשעועית
- 1.חותכים את השעועית למקטעים וחולטים 2 דקות במים רותחים. מעבירים למי קרח. אם משתמשים בשעועית קפואה, מפשירים את השעועית הירוקה לדקה במים רותחים ומסננים.
- 2.מבשלים את אטריות הביצים לפי הוראות היצרן ושומרים בצד.
לקארי
- 1.טוחנים את השום, הג'ינג'ר והמרווה יחד עם השמן במעבד מזון למחית חלקה.
- 2.מעבירים לסיר רחב את המחית ומדליקים את האש. מטגנים 2-3 דקות על אש נמוכה.
- 3.מוסיפים את מחית הקארי והצ'ילי וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- 4.מוסיפים את המירין/סוכר, קרם הגזר והמלח ומביאים לרתיחה.
- 5.מוסיפים את קוביות הסלמון, השעועית והאטריות, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- 6.מוסיפים את הכוסברה, מיץ וקליפת הליים, מפזרים בוטנים ומגישים.
קרם גזר
- 1.מעבירים את הגזרים לקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל על עוצמה מקסימלית ל10 דקות.
- 2.טוחנים את הגזרים ביחד עם המים וקרם הקוקוס בבלנדר/בלנדר מוט לקרם חלק.