קיש קולורבי וגרעיני חמניה

פאולה רוזנברג
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:

לתחתית:

 

  • 250 גרם קמח טף
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 50 מ”ל כוס זמן זית
  • 50 מ”ל חלב סויה
  • 2 כפות גרעיני חמניה טבעיים
  • 5 עלי מרווה טריים קצוצים (לא חובה)
  • כפית מלח ים
  • ‏כפית פפריקה אדומה

 

 

למלית:

 

  • 3 קולורבי מגורדים
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • שלוש שיני שום כתושות
  • כף שמן זית
  • רבע כוס גרעיני חמניה טבעיים
  • 2 כפות אבקת שמרי בירה
  • 2 ביצים טרופות
  • 3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
  • 1 גוש טופו (עדיף מהסוג הרך, טופו משי)
  • חצי ס”מ שורש ג’ינג’ר מגורד
  • 2 כפיות מלח ים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • כפית כמון טחון
  • חצי כפית פלפל לבן טחון

 

הקלתית:
  • 1.לשים את המרכיבים לבצק אחיד, מניחים לעשר דקות מנוחה ואז מרדדים אותו בין שתי ניירות אפייה.
  • 2.מדביקים אותו על התחתית יגם בצדדים של תבנית פיירקס משומנת (בערך 30*20)
  • 3.מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים רבע שעה בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות)
המלית:
  • 1.במחבת מחממים שמן זית ומזהיבים את הקוחורבי, הבצל והשום במשך חמש דקות.
  • 2.‏מניחים בצד, ובמעבד מזון מעבדים מלית של טופו, ביצים, תבלינים ושיבולת שועל. מוסיפי את הירקות המוזהבים ומעבדים עוד דקה.
  • 3.מסדרים את המלית מעל הבצק ומפזרים למעלה גרעיני חמניה.
  • 4.מכניסים לתנור חם לאפייה של 45 דקות.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל