קיש קולורבי וגרעיני חמניה
פאולה רוזנברג
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
לתחתית:
- 250 גרם קמח טף
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 50 מ”ל כוס זמן זית
- 50 מ”ל חלב סויה
- 2 כפות גרעיני חמניה טבעיים
- 5 עלי מרווה טריים קצוצים (לא חובה)
- כפית מלח ים
- כפית פפריקה אדומה
למלית:
- 3 קולורבי מגורדים
- 1 בצל חתוך לרצועות דקות
- שלוש שיני שום כתושות
- כף שמן זית
- רבע כוס גרעיני חמניה טבעיים
- 2 כפות אבקת שמרי בירה
- 2 ביצים טרופות
- 3 כפות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1 גוש טופו (עדיף מהסוג הרך, טופו משי)
- חצי ס”מ שורש ג’ינג’ר מגורד
- 2 כפיות מלח ים
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- כפית כמון טחון
- חצי כפית פלפל לבן טחון
הקלתית:
- 1.לשים את המרכיבים לבצק אחיד, מניחים לעשר דקות מנוחה ואז מרדדים אותו בין שתי ניירות אפייה.
- 2.מדביקים אותו על התחתית יגם בצדדים של תבנית פיירקס משומנת (בערך 30*20)
- 3.מחוררים את הבצק עם מזלג ואופים רבע שעה בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות)
המלית:
- 1.במחבת מחממים שמן זית ומזהיבים את הקוחורבי, הבצל והשום במשך חמש דקות.
- 2.מניחים בצד, ובמעבד מזון מעבדים מלית של טופו, ביצים, תבלינים ושיבולת שועל. מוסיפי את הירקות המוזהבים ומעבדים עוד דקה.
- 3.מסדרים את המלית מעל הבצק ומפזרים למעלה גרעיני חמניה.
- 4.מכניסים לתנור חם לאפייה של 45 דקות.