קרם חצילים

השפית אפרת אנזל תכין לנו מנה מפנקת : קרם חצילים

ramile
50 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
  • 4 חצילים בגודל אחיד, שקליפתם שחורה, בוהקת ומתוחה ומשקלם קל.
  • 1/3 כוס שמן קנולה או שמן נייטרלי אחר (סויה, חמניות)
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • כפית מלח ים
  • כפות סילאן
אופן ההכנה
  • 1.שוטפים את החצילים. חשוב לקחת חצילים עם קליפה שחורה, בעזרת סכין חדה מנקבים שני חורים מכל צד של החציל, קרוב יחסית לטוסיק, כדי שהחציל לא יתפוצץ במהלך הקלייה. כשהתנור לוהט, שמים את החצילים על הרשת, כשהגבעול פונה החוצה.קולים במשך כ-17 דק'.
  • 2.אחרי 17 דק' הופכים את החצילים בעזרת הידיים וכפפות מגן או בעזרת מלקחי סיליקון. עושים זאת בזהירות (כדי לא לנקב אותם) ובמהירות (כדי לא להוריד את הטמפרטורה בתנור).
  • 3.קולים כ-17 דק' נוספות. מוציאים את החצילים מהתנור וקולפים מיד ! מוציאים את בשר החציל למסננת פלסטיק.
  • 4.חוזרים על הפעולה עם ארבעת החצילים. ממליחים את החצילים, ובעזרת המלקחיים קצת "משקיעים" את גרגרי המלח בתוך בשר החציל.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל