קרפציו סביח | אודי ואושר

אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!

אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים

לקרפציו

 

  • 4 חצילי בלדי
  • 3 כפות שמן זית ישראלי איכותי
  • 1 כפית מלח

 

לתוספות

 

  • 4 ביצים
  • 2 עגבניות קצוצה דק
  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 יח’ מלפפון כבוש במלח
  • 2 כפות עמבה מעורבבת עם 2 כפות מים
  • חצי כוס טחינה גולמית מעורבבת עם כוס מים קרים
  • 1 כף סחוג או אריסה מדוללים ב2 כפות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה

 

  • 2-3 פיתות
  • 2 כפות שמן זית ישראלי איכותי
אופן ההכנה:
  • 1.מדליקים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב גריל עליון וטמפ' מקסימלית
  • 2.קולים את החצילים מתחת לגריל הלוהט בתנור עד ריכוך מלא מכל הצדדים – כ-10 דקות מכל צד.
  • 3.פותחים את החצילים, מכפים את "בשר" החציל למסננת, מוסיפים שמן זית וממליחים.
  • 4.מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-8 דקות בדיוק, מסננים, ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
  • 5.קוצצים את כל הירקות בנפרד ומכינים טחינה.
  • 6.על צלחת הגשה רחבה מניחים שכבה של בשר החציל.
  • 7.מעל מפזרים ירקות קצוצים, טחינה, עמבה, סחוג/אריסה, מלח, פלפל שחור, שמן זית ופטרוזיליה.
  • 8.מגישים עם פיתות טריות וחמות
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל